Speciaal onderwijs

Segway Scholentour is in dit schooljaar al regelmatig op bezoek geweest bij Speciaal onderwijs scholen om de workshop te geven. Door de kleinere groepen is er meer aandacht voor het individu en zorgen wij ervoor dat ook deze leerlingen veilig kunnen rijden op onze apparaten. Soms ligt de drempel voor de leerlingen aan het begin iets hoger dan gemiddeld. De stappen binnen de workshop kunnen dan wat kleiner gemaakt worden zodat er meer tijd is voor ieder apparaat. De leerlingen die daarentegen sneller willen ontwikkelingen kunnen we op maat bedienen door eerder uitdagende apparaten aan te bieden. Zo ligt de kracht bij iedere clinic, dus ook voor speciaal onderwijs, op het op maat maken van de experience voor een ieder.

VSO De Zevenster Lelystad

 

22 januari was het dan zo ver! Segway Scholentour gaf 5 clinics op het VSO de Zevenster in Lelystad. Vol bewondering keken de leerlingen, bij binnenkomst, naar de apparaten die al klaar stonden in de gymzaal. Dit herhaalde zich bij iedere groep. Ze herkennen soms de Hoverboard maar de rest is compleet nieuw voor ze. Dit creëert enthousiasme en bij sommige ook wat spanning. Door veel rust te creëren in de zaal (niet veel obstakels) en in de uitleg begint iedereen vol goede moed op de Segway. We houden ons altijd aan onze opbouw (Segway - Ninebot - Hoverboard - E-Skates - OneWheel - MonoWheel). Dit zorgt ervoor dat een ieder de basis van het rijden op de apparaten onder de knie krijgt. We kunnen ook snel zien wie er dan meer uitdaging wenst. Uiteindelijk hebben alle leerlingen de kans gekregen om op alle apparaten te rijden. We zijn trots op deze groep leerlingen van de Zevenster. Hieronder de reactie van de gymdocent: Altra College Zuidoost


Directeur Jimmy van Slimming:

De leerlingen van AC Zuidoost, leerlingen uit het cluster 4 onderwijs, hebben zich tijdens de Segwaytour enorm vermaakt met deze uitdagende, interessante vorm van balanceren. Balanceren is een belangrijk onderdeel van bewegingsonderwijs, wat op deze manier ontzettend tot leven komt en aansluiting vindt bij de belevingswereld van onze leerlingen. De workshopleiders zijn ervaren, enthousiaste mensen die een leeromgeving weten te creëren die volledig aansluit bij de doelgroep, wat maakt dat er binnen een veilige omgeving wordt bewogen. Aan het einde van de rit loopt elke leerling met een lach de gymzaal uit. Een enorme boost voor het curriculum bewegingsonderwijs, maar bovenal, een inspirerende les vol verbinding.