Middelbaar onderwijs

Middelbare scholieren staan te trappelen om tijdens hun introweek, sportdag of projectweek een Segway Scholentour clinic te krijgen. Sommige hebben al ervaring maar worden op niveau uitgedaagd. Voor degene die dit nog niet gedaan is de Segway altijd de basis om kennis te maken met de zelfbalancerende elektrische apparaten. Met je klas of projectgroep aan de slag om binnen een uur te kunnen rijden op 7 apparaten. Het is geen wedstrijd en je bent niet beter of minder dan de ander. Iedereen kan het! Als je elkaar maar helpt. Lijkt dit echt iets voor jouw klas of projectgroep?

Klik dan op "Meer info".


Noord-Hollands dagblad:

Eric Molenaar

HOORN

Leerlingen van SG Copernicus kunnen zich dinsdagmiddag uitleven op een handvol elektrische vervoermiddelen waarbij evenwichtsgevoel onmisbaar is. ’Voor de leuk’ zou je denken, maar het blijkt ook leerzaam te zijn.

Apparaten van Segway, en Ninebot, een hoverboard, E-Skates en een Onewheel stonden volgeladen klaar in een van de sportzalen. Na een korte uitleg konden de scholieren los. Twee groepen van pakweg twintig leerlingen van mavo 3 en 4, met ’Lichamelijke Opvoeding 2’ (LO2) als eindexamenvak. Pylonen om te slalommen en verhogingen met en zonder hobbels in het parcours werden al snel bestormd op twee wielen.